Křesťanské rádio 7 spustilo vysílání v DAB+

Celodenní křesťanské digitální rozhlasové vysílání bylo spuštěno 1.2.2022. Program klade důraz na mluvené slovo a zejména biblická poselství.

Rádio 7 - Křesťanské rádio spustilo vysílání v DAB+

Křesťanské rádio 7, které navázalo na předchozí aktivity svého vlastníka Trans World Radio, bylo možné od 10. září 2019 poslouchat jen na internetu. V lednu 2022 stanice získala licenci pro DAB+ vysílání a od 27. ledna 2022 je stanice dostupná v DAB+ multiplexech RTI cz a TELEKO. Oficiální start vysílání pak proběhl v úterý 1. února.

Provozovatelem stanice je brněnská firma TWR Live vlastněná spolkem Trans World Radio. Jeho hlavním účelem je „pomáhat křesťanským církvím a místním sborům naplňovat příkaz Ježíše Krista, aby byli získáváni jeho učedníci ze všech lidí“, přičemž se zaměřuje „na kladné hodnoty, které pomáhají budovat osobní charakter jednotlivců a tím přispívají k rozvoji společnosti“. Jak dál o sobě uvádí, činí tak právě i tvorbou a šířením rozhlasových pořadů především v českém jazyce.

“Rádio 7 je rádio křesťanské, které má dlouhou tradici. Navazuje na české vysílání Trans World Radia z Monte Carla ještě za doby komunismu, které od roku 2005 figuruje ve světě internetového a satelitního rozhlasového vysílání, nejprve ve společném projektu se slovenskou redakcí, od září 2019 jako samostatně vysílající česká celodenní křesťanská stanice,” přibližuje historii křesťanského vysílání moderátorka Lucie Endlicherová.

Stanici je možné naladit v DAB+ v oblastech pokrytých multiplexy TELEKO a RTI cz, přes satelit (satelitní vysílání bude ukončeno 22.9.2022), jako internetový stream a také v některých sítích kabelové televize. Vybrané pořady stanice pak do svého vysílání zařazuje rádio Proglas.  

zdroj: rádio 7