Rádio Prostor rozšiřuje vysílání a zpravodajství

Rádio Prostor, první české podcastové rádio, upravuje program. Prodlužuje délku vlastního programu do 22 hodiny, zároveň posiluje zpravodajství a servisní informace.

Rádio Prostor prodlužuje vlastní vysílání a rozšiřuje zpravodajství, součástí vysílání jsou podcasty

Proč změny?

V prvním pololetí roku 2024 přišlo Radio Prostor o další posluchače a sáhlo si na dno. Ačkoli jeho signál je dostupný ve všech krajských městech, má jen 6 tisíc posluchačů týdně. A to je tak málo, že se stanice ocitla v žebříčku poslechovosti rádií na úplném chvostu. Pro reklamní inzerenty je natolik neatraktivní, že to prakticky znemožňuje financovat provoz rádia prodejem reklamy.

Co se mění?

  • Delší vysílání: Stanice bude vysílat vlastní program od 6:00 do 22:00 (v nočních časech vysílá anglický program BBC).
  • Více zpráv: Nově bude Rádio Prostor vysílat zprávy každou půlhodinu a věnovat se aktuálnímu dění v ranním (6-12 hod.) a odpoledním (16-19 hod.) proudu.
  • Podcasty: Mají své pevné místo v programu ve vyhrazených blocích , odpoledne v době 12-16 hod. a večer 19-22 hod.
  • Nové hlasy: Posílení vysílacího týmu o nové moderátory.

Podle šéfredaktorky zpravodajství Magdaleny Korcové chce Rádio Prostor nabídnout posluchačům komplexnější obsah, který bude zahrnovat nejen aktuální zprávy, ale také zajímavé komentáře a potřebné servisní informace. Programový ředitel Petr Lutonský dodává, že chce obohatit podcastovou část vysílání o nejrůznější lifestylová témata.

Bude zajímavé sledovat, jak modifikovaný program přijme hrstka věrných stávajících posluchačů a zda budou změny dostatečně atraktivní na to, aby přitáhly posluchače nové. Protože dělat rádio, které nemá posluchače, postrádá jakýkoli smysl.

Rádio Prostor je součástí mediální skupiny SPM Media, kam patří také online deník Echo24.cz, Týdeník Echo, měsíčník Hrot a ekonomicky zaměřený web hrot24.cz.

zdroj: Rádio Prostor